tiistai 22. elokuuta 2017

Surffia ja joogaa Ericeirassa


Loma on ohi ja paluu arkeen on koittanut. Tämä kesä oli, niin ikävää kuin imperfektin käyttäminen tässä asiayhteydessä onkaan, omalta osaltani hieman erilainen kesä. Festareilla ja muissa kaupungin kesäriennoissa kohkaamisen sijaan kesä kului muun muassa telttaillessa Nuuksiossa, marjastaessa Rovaniemellä ja jopa Seinäjoen tangomarkkinoilla pyörähtäessä! Pitäisikö nämä ottaa ehkä merkkinä alkavasta aikuistumisesta? Puolustuksekseni todettakoon, että lomaan mahtui myös kaksi ulkomaanmatkaa, joista toinen oli suunniteltu, toinen melko lailla ex tempore –henkinen päähänpisto. Ehkä seikkailijasielu ei ole vielä sittenkään kuopattu?

Reissuistani ensimmäinen  suuntautui Portugalin surffimekka Ericeiraan, joka on ollut reissulistallani aina siitä lähtien, kun nousin ensimmäistä kertaa laudalle. Surffauskokemusta on kertynyt jo useammalta ulkomaan reissulta, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun laji oli reissun pääosassa.  Päädyimme matkaseuralaiseni kanssa ottamaan viiden päivän pituiselle reissullemme Surf and Yoga –paketin, joka sisälsi majoituksen lisäksi päivittäistä surffaus- ja joogaopetusta esimerkillisesti hakukoneoptimoidusta Surf Yoga Portugal -hostellista. Minulla ei ole paikasta oikeastaan muuta kuin hyvää sanottavaa! Huoneet olivat siistejä ja henkilökunta erittäin avuliasta. Muun muassa matkat lentokentälle ja takaisin hoituivat ilman lisämaksua ja oikeastaan jopa pyytämättä. Majoitus sisälsi myös aamiaisen, joka oli poikkeuksellisen tervehenkinen puuro monipuolisine lisukkeineen. Ei ehkä kuulosta kummoiselta, mutta mielestäni tervehenkiseen aktiivilomaan puuro sopi kuin nenä päähän.


Aktiiviloma hyvä puoli oli ehdottomasti lajikohtainen kehitys. Kun surffaa päivittäin viikon osaavan ohjaajan tuella, tuloksia alkaa syntyä. Itselle erityisesti vihreille aalloille siirtyminen oli sellainen riemuvoitto, joka saa hinkumaan pääsyä mereen mahdollisimman pian uudestaan. Huomasin myös, että joogan kaltaisella oheistreenillä on todella suuri vaikutus kehityksen ja palautumisen tukena. Aiemmin neljä 2-3 tunnin surffitreeniä peräkkäisinä päivinä on saanut olkapääni menemään totaaliseen lakkoon. Puolentoista tunnin päivittäinen jooga kuitenkin vetreytti lihaksia sen verran, että viisi päivää meressä sujui tällä kertaa suuremmitta ongelmitta.

Matkakohteena Ericeira oli myös todella sympaattinen. Kohteen vahvuus on epäilemättä sen monipuoliset rannat, joissa valinnanvaraa löytyy sekä surffareille että auringonpalvojille. Meren välitön läheisyys tarkoittaa myös paratiisia niille, jotka pitävät kalasta ja merenelävistä. Kuvaavaa on, että kun sushiravintolassa erehdyimme kysymään, onko ravintolan tonnikala tuoretta, reaktio oli lähinnä loukkaantunut. Meininki oli muutenkin hyvin rentoa. Esimerkiksi toisessa ravintolassa syödessämme kävi ilmi, että ravintolassa ei käynyt kortti ja käteisvarannoistamme jäi uupumaan viitisen euroa. Tiskikeikan sijaan tilanne kuitattiin kuitenkin olankohautuksessa. Lisäksi ravintolahenkilökunta halusi vielä välttämättä tarjota meille muutamat shotit baaritiskillä.


Ericeiran tärpit:

Funky – erinomainen ravintola kohtuullisella hintatasolla ja ystävällisellä palvelulla

Adega Bar –viihtyisä drinkkibaari, jossa käyvät sekä paikalliset että matkailijat

Tubo Ericeira Bar – yökerho vai drinkkibaari? En ole vieläkään ihan varma, mutta tämän löydät joka tapauksessa keskustasta etsiessäsi astetta railakkaampaa meininkiä 


Suosittelen Ericeiraa kaikille aktiivilomailusta kiinnostuneille. Näihin kuviin ja tunnelmiin! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti