torstai 29. joulukuuta 2016

Ravintolavinkki: Kallion Kolmon3n

Kiivastahtisen alkuvuoden jälkeen on matkailuuni tullut pienimuotoinen hengenvetotauko. Asiaan tulee jälleen muutos parin viikon päästä, kun talvinen pakettimatka (jaiks!) Teneriffalle käynnistää reissuvuoden 2017. Tiedossa on lisäksi ainakin työmatka Müncheniin, karnevaalitunnelmia Salvadorissa sekä kaupunkilomailua Varsovassa. Sitä ennen on kuitenkin aika nauttia kotimaan ja erityisesti kotikaupunki Helsingin tarjonnasta. 

Tunnustan: rakastan ruokaa ja ulkona syömistä sen moninaisissa muodoissaan. Kalliossa jo useamman vuoden asuneena voin ilokseni todeta, että alueen ravintola- ja kahvilavalikoima on kehittynyt viime vuosina  huimin askelin ja viiden euron pitsa +tuoppi -tarjouksilla varustettujen ravintoloiden rinnalle on noussut varteenotettavia vaihtoehtoja. Esimerkiksi kasvisruokailijoille on jo yksin Vaasankadulla tarjolla hurja määrä vaihtoehtoja vegeburgereista vegaanisiin leivonnaisiin Toisen linjan Ondasta puhumattakaan. Karhupuiston kolmikko Bergga, IPI ja Kulmakahvio puolestaan edustavat vahvaa ja astetta persoonellisempaa kahvilakulttuuria. Brunssipuolella Kallio on jo pitkään ollut vahvoilla, mutta jos et ole vielä ehtinyt, niin ainakin Helsinginkadun Rupla ja Tenho kannattaa käydä testaamassa!


Nyt haluan kuitenkin vinkata ravintola Kolmos3:sta, joka edustamansa genren puolesta ei ehkä ensimmäisenä tulisi liitetyksi Kallioon: kyseessä on pieni, tunnelmallinen ravintola, jonka tarjoaa korkealaatuista ja modernia pohjoismaista ruokaa, ja jossa paikallisilla lähituotteilla on suuri painoarvo. Olen suositellut ravintolaa suunnilleen joka ikiselle tutulleni, joka on vinkkejä kysynyt ja usein kohdannut saman ennakkoluulon: löytyykö Kolmannelta linjalta tosiaan tasokas ravintola, jossa voi viettää tärkeämpää iltaa tai käydä jopa illallistamalla vaikkapa vuosipäivän kunniaksi? kukaan, joka epäilyksensä on voittanut, ei ole kuitenkaan joutunut pettymään ja tässä syitä, kolme syytä, miksi:


1. Ympäristö


Vaikkei Kolmas linja itsessään tarjoakaan huikeita näköaloja ulkomaailmaan, itse ravintola on todella viihtyisä. Ravintola on pieni ja asiakaspaikkoja on vain noin 30. Tämä tekee ravintolan tunnelmasta intiimin ja kodikkaan. Omaa silmääni miellyttää myös ravintolan pelkistetty valkoinen sisustus: ainoa seinää koristava elementti taisi olla lista päivän spesiaaleista sekä erikoisoluista.


2. RuokaTämä on toki tietyllä tapaa itsestäänselvyys, koska, no: syömäänhän ravintoloihin useimmiten mennään. En voi kuitenkaan tarpeeksi painottaa, että Kolmos3n ruoka on ensiluokkaisen hyvää! Olen syönyt ravintolassa useampaan otteeseen kolmen annoksen menun, jossa annokset ovat vaihdelleet nieriästä ankkaan ja perunaohukaisiin. Kertaakaan en ole joutunut pettymään. Täytyy myös mainita, että ravintolan leipä ja sen kanssa tarjoiltu karamellisoitu voi ovat taivaallinen yhdistelmä! Menuseen voi 
yhdistää myös räätälöidyn viinipaketin, mikä Kolmos3n tapauksessa ei vie vararikkoon: viinipaketti maksoi muistaakseni 18euroa per henkilö :)

3. PalveluKolmos3n palvelu on mielestäni juuri sellaista kuin pitääkin: sitä tehdään rennolla ja humoristisella otteella, mutta kuitenkaan palvelun laadusta tinkimättä. Suosituksia annetaan rohkeasti, mutta kuitenkin asiakasta kunnioittaen. Fiilis on kenties vähän sama, kuin jos oma, allekirjoittaneen kohdalla kuvitteellinen, huippukokkiystävä isännöisi kaveriporukan illalliskutsuja ravintolassaan. Henkilökunta onkin isossa osassa ravintolan ilmapiirin luomisessa ja mielestäni siksi Kolmon3n onnistuukin vaikeassa yhtälössä: olemaan samaan aikaan tunnelmallinen ja intiimi huippuravintola, mutta myös rento illanistujaispaikka esimerkiksi kaveriporukalle.
Eli seuraavan kerran, kun suunnittelet ravintolaillallista, harkitse vakavissasi Pitkänsillan ylittämistä. Et tule pettymään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti