tiistai 16. elokuuta 2016

Back in Business -esittelyssä kotimaan rakkauteni Kuortane


Kesäloma on nyt takanapäin ja allekirjoittanutkin tekee hidasta paluuta arkeen. Kesä oli ihana ja hyvin erilainen kuin edeltäjänsä. Kun viime kesänä käytin suuren osan lomastani Ranskan ja Pohjois-Espanjan surffirantoja koluten, tänä vuonna päätin kokeilla erilaista lähestymistapaa: mitä jos jättäisinkin suunnitelmat tekemättä, en varaisi matkoja ja katsoisin mitä Suomen kesällä on tarjottavanaan?

Jälkiviisaana sanoisin, että päätös oli ihan oikea ja lopputulos oli kuin nostalgiset teinikesät konsanaan:  kiireetöntä hengailua ystävien kanssa, unohtumattomia sattumuksia, kyynelet silmissä nauramista, rantapäiviä sekä muutama extempore-reissu kotimaassa. Seuraavan postauksen ainoa tarkoitus onkin tunnustaa rakkauteni Etelä-Pohjanmaan helmeen ja äitini lapsuudenkotiin -Kuortaneeseen.Kuortane on kaupunki, jossa vierailen kerran kesässä vanhempien kesämökillä. Vaikka omat juureni ovatkin vakaasti Espoon puolella, pohjalaisen peltomaiseman ja kuikan laulun yhdistelmällä on itseeni rauhoittava vaikutus ja maasto sopii täydellisesti myös lenkkeilyyn. Tämän vuoden vierailusta erityisen miellyttävän teki vanhempien paljuhankinta :)


Kaatialan louhos


Vaikka tunnustan, että olenkin täysin puolueellinen Kuortaneen mainostaja, väittäisin, että paikalla on tarjottavaa muillekin kuin sukujuurilleen palaaville. Esimerkiksi Kaatialan vanha louhos toimii kohteena  sukeltajille sekä ihan sunnuntaiuimareillekin. Maisemat ovat upeat ja vesi on kirkkaampaa kuin mitä muistan missään Suomessa nähneeni. Kuortaneen kirkon vierestä puolestaan löytyy Kirkkoranta, joka on myös varsin kiva uimaranta hiekkarantoineen ja kahviloineen.


Tunnetuin Kuortaneen nähtävyyksistä lienee Kuortaneen urheiluopisto, joka toimii hyvinvointi-, koulutus- ja valmennuskeskuksena yritysvieraille, yksityishenkilöille sekä urheilijoille. Opiston tarjontaan kuuluu mm.  yleisurheilun suorituspaikat, ilma-aserata, kiipeilyseinä ja kuntosali.  Urheiluopiston alueella sijaitsevat myös jää-uima-, keila-, golf, urheilu- ja pallohallit sekä 16 tenniskenttää. Maastoissa on puolestaan lukuisia lenkkipolkuja.

Jos matkasi joskus siis kulkee Etelä-Pohjanmaalle (vaikka sitten ihan vaan Keskiselle) pidä tämä ihana pikkukaupunki mielessäsi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti