keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Torvehallerne - ihana kauppahallilöytö Kööpenhaminasta

Vietin uudenvuoden vaihteen ystäväni kanssa Kööpenhaminassa. Reissumme painopiste oli tällä kertaa vahvasti hauskanpidon ja yöelämän puolella. Kööpenhaminan yöelämä kuitattakoon tällä kertaa kommentilla "suosittelen" :D Tässä sen sijaan vinkki niille, joille haahuileminen esimerkiksi Hietaniemen kauppahallissa on normaalia viikonloppukäyttäytymistä: Kööpenhaminan Torvehallerne nimittäin tarjoaa viehättävyydessään vähintäänkin tiukan kilpailijan kotimaisille kauppahalleille.


Torvehallerne on selkeästi luotu urbaanin kaupunkilaisen tarpeisiin: vaikka hallin pihalla myydäänkin esimerkiksi kalaa ja vihanneksia perinteisessä kauppahallihengessä, painopiste on selkeästi luomu- ja lähituotannon puolella. Astuessa sisään itse halliin, ero on vielä selkeämpi. VisitCopenhagen -sivusto kiteyttää ajatukseni osuvasti: "It is not a supermarket – it is a super market." :)  Kyseessä on siis erittäin viihtyisä ja avara tila täynnä toinen toistaan viehättävämpiä pieniä putiikkeja. Saatavilla on kaikkea mahdollista mausteista gourmet-suklaaseen ja käsityönä tehtyihin kosmetiikkatuotteisiin.Varoituksen sana: älä tule tänne nälkäisenä! Paikka on nimittäin täynnä toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä putiikkeja, joissa voi tyydyttää sekä makean- että suolaisennälkänsä. Hallissa on myös viihtyisän oloisia kahvi- ja teeputiikkeja sekä smoothiebaareja, joista terveellisempiä vaihtoehtoja kaipaavat varmasti löytävät päivittäisen superfood -annoksensa.


Torvehallernen toinen puolisko koostuu erilaisista bistro-tyyppisistä ravintoloista. Näissä emme ystäväni kanssa vierailleet, mutta paikka näytti olevan erittäin suosittu erityisesti alkuillasta. Valinnanvaraa tosiaan löytyy ja erityisesti mieleen jäi Paleo, jonka ruoka on siis nimensä mukaisesti keskittynyt paleo-ruokavalioon.

Jos siis etsit Kööpenhaminasta paikkaa tuliaisten ostamiseen, kahvihetkeen, viikonlopun starttaamiseen - tai sitten ihan vaan kiireettömään hengailuun, Torvehallerne on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!

Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti