maanantai 4. tammikuuta 2016

Mitä tehdä Teneriffalla? – Viisi vinkkiä erilaiseen Kanarian-lomaan

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! J Takana on omalta osaltani ihan huikea reissuvuosi, joka huipentui viime viikon loppuna Kööpenhaminassa. Parhaita paloja luvassa siis sieltäkin, mutta sitä ennen vielä vinkkejä Teneriffan matkaa suunnitteleville. Kuvien laatu on valitettavasti hirveä, kuvat kun on napsittu hätäisesti kännykkäkameralla.


1. Metsästä oma ranta


Tiedetään: ”Mene rannalle” ei varmasti ole se innovatiivisin lomavinkki :D Teneriffalla kuitenkin riittää rantoja ihan joka lähtöön.  Esimerkiksi Puerto de La Cruzissa on helppo raahautua ruskettumaan jollekin kaupungin edustalla sijaitsevista rannoista. Nämä rannat ovat kuitenkin, ei niin yllättäen,  täynnä turisteja.  Kaupungin rannoista omaksi suosikiksi nousi Playa Martianez. Ranta ei  kovien aaltojensa ja kivisen merenpohjan takia sovellu pulikointiin. Auringonpalvontaan ranta kuitenkin toimii ja plussapuoliin lukeutuu mielestäni myös surffaajien seuraaminen.

Playa Bolullo - tosin normaalia synkempänä


Niille, jotka kaipaavat omaa rauhaa ja joita pieni kävelyretki ei häiritse, suosittelisin suuntaamaan Playa Bolullolle, jonne pääsee Playa Martianezilta noin 40 minuutin kävelyllä. Reitti itsessään on näkemisen arvoinen ja se kulkee merenrantamaisemista läpi suurten banaaniviljelmien. Ranta sijaitsee jyrkänteen alla ja hiekka on saaren pohjoisosalle tyypillisesti laavakiviperäistä. Musta hiekka ja eristynyt sijainti tekevät rannasta mielestäni omintakeisen ja erittäin viehättävän. Rannalla sijaitsee ainoastaan yksi pieni chiringuito eli rantabaari, josta janoiset voivat hankkia mielentilaansa sopivia virvokkeita. Pieni varoituksen sana: paikalliset väittivät kivenkovaan, että kyseisellä rannalla on haita J Kovin kauas rannasta en siis lähtisi kauhomaan, mutta toisaalta sen estävät normaalisti myös rannan 1,5 metrisen aallot.

Täydellisen rannan metsästyksessä auto on todennäköisesti paras ystäväsi –bussiyhteydet kun eivät kata syrjäisempiä rantoja. Reissun ainoa valkohiekkainen ranta osui reitille Los Gigantesissa. Rannalla on melko paljon turisteja, mutta plussana aallot olivat sen verran maltilliset, että uiminenkin onnistui. Paikalliset suosittelivat meille yksimielisesti Playa de las Teresitasia, joka on kuulemma pohjoisen paras ranta. Tänne asti emme kuitenkaan koskaan päässeet.


2. Bongaa delfiinejä


Tunnustan: olen luontofriikki ja matkaseuralaiseni saikin alkumatkan kuulla kyllästymiseen asti vauhkoamistani delfiineistä J Hän kuitenkin kieltäytyi lähtemästä kanssani delfiinisafarille pitäen sitä saaren suurimpana turistihuijauksena. Olinkin jo niellyt tappioni, kun istuimme siemailemaan mojitoja Los Cristianosissa. Ja sitten: kaukana horisontissa mutta kuitenkin, parvi delfiinejä päätti ilmestyä pomppimaan laskevan auringon alle. Riemunkiljahdukseni säikäytti todennäköisesti muutaman varttuneemman turistin sydänkohtauksen partaalle sekä aiheutti kaverilleni kuulovaurion :D

Auringonlasku ja delfiinit -kyllä siellä jossain ne ovat :)


Delfiinien katselu saa ainakin itsessäni aikaiseksi sellaista lapsenomaista riemua, että asialle on vaikea keksiä vertailukohtia. Siksi saattaisin olla valmis jopa suosittelemaan tietyllä varauksella delfiinisafarille osallistumista. Toisaalta tarkoilla silmillä ja tuurilla voi pärjätä ihan rannalta käsinkin. Itse bongasin näitä veijareita myöhemmin lomalla esimerkiksi Playa Bolullon edustalta.


3. Kokeile surffaustaTeneriffalla on erinomaiset surffimahdollisuudet ja lajin pariin pääsee kätevästi esimerkiksi varaamalla opetustunnin Playa Matrianezilla sijaitsevasta La Mareasta. Hiekkapohjaan tottuneena kivikkoinen pohja alkuun hieman jännitti, mutta itse asiassa aallot osoittautuivat erittäin aloittelijaystävällisiksi. Hyvä puoli on myös se, että rannalla on jokseenkin selkeä virtausten kulku, jota hyödyntämällä ei väsytä itseään heti henkihieveriin.


4. Opettele salsaamaan


Itselleni tuli pienenä yllätyksenä, että Puerto de la Cruzissa on erittäin eläväinen salsakulttuuri. Teneriffalla on suuri latinalaisesta Amerikasta muuttaneiden siirtolaisen vähemmistö, mikä varmaankin osittain selittää ilmiötä.  Saari tarjoaakin hyvän mahdollisuuden tutustua salsan ja bachatan saloihin.

Hyvä tapa päästä alkuun on suunnata Los Paragüitasiin. Tässä baarissa soi viikonloppuisin elävä musiikki ja paikka on jo iltapäivästä täynnä tanssijoita. Oikea aika mennä onkin viiden ja seitsemän välissä, sillä paikka tyhjenee melko varhain. Jos tarvitset rohkaisua, tilaa baarin erinomainen mojito. Sitten vaan tanssikutsua odottamaan! Ja älä turhaan murehdi puuttuvaa rytmitajua tai rautakankimaista ketteryyttäsi; oma aikaisempi tanssitaustani rajoittui lähinnä bailatinoon ja zumbaan ja selvisin hengissä useammastakin illasta ja tanssittajasta J Salsaan pätee loppujen lopuksi sama sääntö kuin esimerkiksi valssiin: jos naisena hallitsee edes perusaskeleet, osaa tanssia, mikäli pari osaa viedä. Epäreilua, tiedetään.

Los Paragüitas, Av. Francisco Afonso Carrillo, 2, 38400 Puerto de la Cruz

Las Paraguitasista ilta jatkuu luontevasti Azúcariin, yökerhoon, jonka musiikki on myös vahvasti painottunut salsaan. Täältäkin löydät varmasti tanssittajia, mutta halutessasi voit myös levätä baarin puolella nauttimassa olutta tai rommipohjaisia drinkkejä.

Azúcar, Calle Obispo Pérez Cáceres, 12A
38400 Puerto de la Cruz


5. Syö guachincessäNäkymä Guachinche Ramónin terassiltaGuachinchet ovat Kanariansaarten erikoisuus. Ne ovat pieniä, usein perhevetoisia ravintoloita, joilla on lupa tarjota viinintuotantonsa ohella muutamia ruokalajeja. Pääsääntöisesti nämä ruuat ovatkin sitten aivan erinomaisia. Reissun aikana tuli syötyä mm. jänistä, uskomattoman maukkaita kalaruokia sekä quesilloa, vanukastyyppistä jälkiruokaa, joka oli suorastaan taivaallista. Guachinchet sijaitsevat pääsääntöisesti hieman syrjässä, joten myös näihin pääsee tutustumaan parhaiten vuokraamalla auton. Myös taksi voi olla hyvä vaihtoehto ja näin tutustuimme esimerkiksi Orotavassa sijaitsevaan viehättävään Guachinche Ramóniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti