maanantai 28. joulukuuta 2015

El Médano - Teneriffan iloinen yllättäjä


Hiljaiselon jälkeen on taas aika palata blogin pariin uusien tarinoiden kera. Sunnuntaina päättynyt kahden ja puolen viikon Kanarian-reissu tarjoaakin siihen paljon annettavaa. Aion nyt kuitenkin aloittaa nurinkurisesti hehkuttamalla loman viimeistä päivää: käteväksi kotimatkan välietapiksi tarkoitettu El Medano nimittäin osoittautui aivan ihastuttavaksi pikkukaupungiksi ja reissun suurimmaksi yllättäjäksi.

El Medano sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Teneriffan eteläisestä lentokentästä Reina Sofiasta. Lentokentän läheisyydestä muistuttavat silloin tällöin yli lentävät koneet, mutta toisin kuin voisi kuvitella, ne eivät juurikaan riko tämän rennon rantakaupungin rauhaa. Kaupungissa ollessaan on vaikea ylipäänsä ajatella olevansa Kanarialla: perinteisten lomakohteiden tunnusmerkit, kuten ravintoloiden suomea puhuvat sisäänheittäjät ja seniori-ikään ehtineet germaanituristit loistavat poissaolollaan. Tunnelmaa voisi kuvailla parhaiten unenomaiseksi -jopa hieman mystiseksi.


El Médano on tuulinen kaupunki, mistä johtuen se on erityisesti leijalautailijoiden suosiossa. Kaupungin kaksi rantaa Playa Grande ja Playa Tejita tarjoavat ylipäänsä erinomaiset puitteet vesiurheilun ystäville ja allekirjoittanut bongasi vedestä lisäksi ainakin surffareita ja suppailijoita. Maasto on myös hyvin lenkkeilijäystävällistä upeine maisemineen ja trekkireitteineen, joten urheilun ystävälle kaupunki tarjoaa ylipäänsä paljon. 

Urheilumahdollisuudet houkuttavat kaupunkiin paljon nuoria, mistä johtuen kaupunki eroaa ilmapiiriltään merkittävästi esimerkiksi Los Cristianosista. Urheilullinen elämäntyyli näkyy  myös kaupungin ravintolatarjonnassa: perinteisten kalaruokien lisäksi El Médanossa on espanjalaisittain mitattuna huomattavan hyvä valikoima kasvis-, luomu- ja lähiruokaa :)El Médano jäi mieleeni paikkana, jonne täytyy vielä palata. Kenties pidennetyksi viikonlopuksi surffi- ja trekkilomalle? Aika ja toteutus jääköön vielä ajatushautomoon. Uskon kuitenkin, että paikka, jossa auringonlasku näyttää tältä, ei pääse ihan heti unohtumaan mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti