sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lähiseudun helmiä: ruskaretki NuuksioonMoi taas! Baskimaan matkasta riittää vielä kerrottavaa, mutta tässä välissä on pakko vinkata elämyksestä, josta ainakin Etelä-Suomessa parhaillaan nautitaan: nimittän ruskasta. Itse suunnistin ihailemaan ilmiötä Nuuksion kansallispuistoon.Nuuksion kansallispuisto on yli 50 neliökilometrin laajuinen ja hyviä lähtöpaikkoja ovat esimerkiksi Solvalla, Pirttimäki sekä Halkolampi. Meidän reittimme alkoi Haltian luontokeskuskesta ja jatkui siitä Haukkalammelle ja takaisin. Reitin pituus on reilu kahdeksan kilometriä ja sisältää jonkin verran nousuja. Rentouttava luontoelämyksen lisäksi reitti täytti siis kevyesti myös päivittäisen hyötyliikunta-annoksen :)

Haukkalammella on partiolaisten pitämä pieni kioski, josta saa ostaa muun muassa kahvia ja pientä naposteltavaa. Paikka toimiikin hyvänä levähdyspaikkana reitin pulivälissä. 


Miksi sitten Nuuksioon kannattaisi lähteä juuri nyt? No, kuvat puhukoon puolestaan :) Luonnossa liikkumisella on myös todistettuja terveysvaikutuksia ja ainakin minuun metsän tuoksulla ja äänillä on samantyyppinen vaikutus kuin joogalla tai saunalla: se siis rentouttaa ja saa unohtamaan arkimurheet totaalisesti.

Nuuksion kävelyreitit ovat hyvin merkittyjä, joten eksymisen pelkoa ei ole. Reiteillä saa kulkea omassa rauhassa, mutta vastaan tulee myös niin vaeltajia, koiranulkoiluttajia kuin sauvakävelijöitäkin. Oli myös hauska huomata, että ulkomaiset matkustajat ovat löytäneet kansallispuiston. Pysähdyspaikoilla kuuli suomen lisäksi ainakin japania, saksaa ja englantia. Turistien ilmeet olivat sen verran vaikuttuneita, etten voinut olla myhäilemättä hieman itsekseni. Kyllä meillä Suomessakin on upeita paikkoja, joista olla ylpeä. Muistetaan myös nauttia niistä itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti