maanantai 14. syyskuuta 2015

Reissuvalmistelut (tai niiden puute)

Tietynlainen impulsiivisuus on minulle tyypillistä. Tämä yhdistettynä krooniseen matkakuumeeseen  on viimevuosina johtanut useampaankin ulkomaanreissuun. Niinpä ei ole kovin yllättävää, että kun kollegani vihjaisi mahdollisuudesta pidennettyyn viikonloppuun surffauksen merkeissä, olin saman tien myyty. Olen siis lähdössä keskiviikkona reissuun: kohteina Baskimaan Bilbao ja San Sebastian J

Olen reissusta todella innoissani. Käytännön valmistautumiseni matkaan on silti ollut suorastaan…no, olematonta. Hassua sinänsä; muistan, että lapsuuden Kreetan-matkaan varustauduin muun muassa tyhjentämällä Kalajärven kirjaston kirjoista, jotka edes sivulauseessa käsittelivät Kreikan mytologiaa tai luontoa :D Yöunista ei ollut tietoakaan matkoja edeltävinä öinä, joten säälin näin jälkikäteen hieman vanhempiani. Nykyään minulle on sen sijaan tyypillisempää saapua lentokentälle noin tuntia ennen koneen lähtöä ja jos hyvä tuuri käy, minulla saattaa olla jopa majoituspaikkani osoite ylöskirjoitettuna.

On tässä toki lieventäviä asianhaarojakin. Bilbao ja San Sebastian ovat minulle entuudestaan tuttuja kaupunkeja ja Euroopassa matkustaminen nyt ei ehkä muutenkaan vaadi napajäätikköseikkailuun verrattavaa varustetasoa. Silti aloin miettiä, onko matkustaminen kärsinyt mielessäni jonkinlaisen inflaation.  Ulkomaan matkoja tulee nykyään tehtyä vähintään joka toinen kuukausi, joten matkustus on itselleni tyypillisempää kuin esimerkiksi kampaajalla käynti tai bodypump (näissä saattaisi allekirjoittaneella olla tsemppaamisen varaa).

Kyse on osittain siitä, että arvostan matkoissa pieniä yllätyksiä ja avoimia kortteja.  Mielestäni liika suunnitelmallisuus sulkee väkisinkin tiettyjä ovia ja reissu saakin hieman ”elää”. Tällä filosofialla olen aiemmin päätynyt illalliselle Oviedossa seitsemänkymppisen herrasmiehen kanssa sekä viettämään uutta vuotta laulaen nuotiolauluja Filippiineillä.  Näitä kokemuksia en vaihtaisi mistään hinnasta.

Vaikka reissu ei vaatisikaan käytännön valmisteluita, liputan vahvasti reissufiilistelyn puolesta. Jokaisella on tähän varmasti oma tapansa.: itselleni erityisesti reissun visualisoiminen ennakkoon on tärkeää.  Rakastankin selailla kuvia matkakohteestani ja käytän paljon aikaa matkavaatteideni miettimiseen (tämä ei kuitenkaan välttämättä mitenkään näy lopullisessa matkalaukun kokoonpanossa). Lisäksi minulla on etenkin näin syksyn tullen vahva fiksaatio matkakohteen säätiedotusten seuraamiseen. Mikään näistä ei käytännössä hyödytä minua matkalla, mutta jokainen asia antaa minulle arjessa himpun verran extraenergiaa.


Summa summarum: pakata ehtii vaikka lähtöaamuna eikä maailmassa ole montaa paikkaa, josta et voisi unohtuneita tavaroita ostaa. Suosittelen, että viimeistään lentokentällä pysähdyt hetkeksi, vaikkapa kahvikupillisen tai kuohuviinilasillisen ääreen, ja annat itsellesi luvan innostua. Se on menoa nyt! J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti